Anmeldelse Dansk
0   195

Den realistiske ungdomsroman

Fakta<p>Forfatter: Ingelise Moos og Karen Vilhelmsen</p><br /><p>ISBN: 87-02-04617-2</p><br /><p>69 kroner, 31 sider</p><br /><p>Serie: Dansk i dybden</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

"Den realistiske ungdomsroman" er inddelt i tre faser: Før du læser, mens du læser, og når du har læst. Materialet demonstrerer, hvordan elever kan arbejde med en realistisk roman ved hjælp at dette princip.

Artiklen fortsætter under banneret

I fasen "før du læser" skal eleverne forholde sig til bogens signalværdi, i fasen "mens du læser" er det romanens litterære spor, der er det centrale, og i fasen "når du har læst" skal eleverne analysere romanens byggesten.

"Den realistiske ungdomsroman" er et velskrevet og et velvidende materiale, som kan bruges af lærere i folkeskolens ældste klasser til at tilrettelægge forskellige undervisningsforløb med realistiske romaner.

Bogen er meget komprimeret og centreret om genren ungdomsroman. På hver eneste af heftets 30 sider introduceres nye danskfaglige begreber eller opgaver. Denne faglige koncentration betyder også, at læreren i sin undervisning skal folde heftets intentioner ud for eleverne og komme i dybden med materialet, hvilket også er hensigten med Gyldendals nye serie: "Dansk i dybden", som "Den realistiske ungdomsroman" er en del af.

"Den realistiske ungdomsroman" har foruden en omfattende begrebsafklaring til eleverne også nogle meget spændende opgaver, som forsøger at brede sig ud til andre romaner end lige de romaner, forfatterne har valgt at præsentere i materialet. Opgaver af typen "Vælg en roman, du kender godt" giver også læreren gode muligheder for at differentiere sin undervisning og tilrettelægge den på en måde, så mange elever vil have glæde af at blive undervist efter heftet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.192 andre er allerede tilmeldt