Anmeldelse Skønlitteratur
0   237

Arthur Spiderwicks felthåndbog til den fantastiske verden der omgiver os

Fakta<p>Forfatter: Holly Black</p><br /><p>ISBN: 87-02-04537-0</p><br /><p>Illustrator: Tony DiTerlizzi</p><br /><p>179 kroner, 142 sider</p><br /><p>Serie: Spiderwick</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Naturligvis skal en forfatter bygge et univers op omkring sine personer. Men få gør det med en sådan grundighed som Holly Black. I den første bog i serien, som da også har titlen "Felthåndbogen", lader hun tre børn, Mallory, Jared og Simon Grace, finde netop denne bog, vi nu her har fået i hånden, og herefter kan der ikke være tvivl om de mange sære væseners eksistens. Fra Almindelig husnisse (Custos domesticus) til Lygtemænd (Candentisphaera floccata) har en sær videnskabsmand optegnet sit livsværk, nemlig nøjagtige beskrivelser af hemmelige væsener med skjulte levesteder til lands, til vands og i luften. Mange inspirerende detaljer og mange tip om, hvordan man kan genkende deres spor: en halv opvask, der er efterladt, et ufejet køkkengulv, et stærkt vindstød, der farer forbi og forsvinder.

Artiklen fortsætter under banneret

Illustratoren kunne være maler på Flora Danica-stellet eller håndtegner på den første Carsten Niebuhr-ekspedition. For så realistisk (!) og filigranagtigt gengiver han den mindste fjer på den morderiske basilisk eller mønstret i alfernes insektvinger. Til gavn for de generationer, der skal følge. De kan begynde deres studium i 10-12-års-alderen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.188 andre er allerede tilmeldt