Anmeldelse

Arthur Spiderwicks felthåndbog til den fantastiske verden der omgiver os

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Naturligvis skal en forfatter bygge et univers op omkring sine personer. Men få gør det med en sådan grundighed som Holly Black. I den første bog i serien, som da også har titlen "Felthåndbogen", lader hun tre børn, Mallory, Jared og Simon Grace, finde netop denne bog, vi nu her har fået i hånden, og herefter kan der ikke være tvivl om de mange sære væseners eksistens. Fra Almindelig husnisse (Custos domesticus) til Lygtemænd (Candentisphaera floccata) har en sær videnskabsmand optegnet sit livsværk, nemlig nøjagtige beskrivelser af hemmelige væsener med skjulte levesteder til lands, til vands og i luften. Mange inspirerende detaljer og mange tip om, hvordan man kan genkende deres spor: en halv opvask, der er efterladt, et ufejet køkkengulv, et stærkt vindstød, der farer forbi og forsvinder.

Illustratoren kunne være maler på Flora Danica-stellet eller håndtegner på den første Carsten Niebuhr-ekspedition. For så realistisk (!) og filigranagtigt gengiver han den mindste fjer på den morderiske basilisk eller mønstret i alfernes insektvinger. Til gavn for de generationer, der skal følge. De kan begynde deres studium i 10-12-års-alderen.