Anmeldelse

Spisebogen

Lær at forstå hvad maden fortæller dig

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Spisebogen" er en grundlæggende ABC om mad og sundhed til børn og deres forældre. Bogen har ingen løftede pegefingre, men lægger i en humoristisk og bramfri tone vægt på, hvordan vi kan lytte til vores krop og forstå, hvad den har brug for. Der er historier om mad og ernæring i et let sprog, som kan læses af både voksne og større børn.

"Spisebogen" dikterer ikke, hvad man skal spise, men fortæller om mad, hvad den består af, og hvad der sker, når man spiser den. Indholdet er emneinddelt, og bogen er således en udmærket opslagsbog.

Der er rigtig mange illustrationer, små og store, utraditionelle skitser og billeder med undertekster.

I bogen er der masser af gode fif til familien, fif, som er helt enkle. Samtidig er der mange eksempler på, hvordan kroppen reagerer på forskellig slags mad.

I 6. klasse, hvor specialnæringsstofferne indlæres, vil det være en god idé at have et gruppesæt af "Spisebogen" med i undervisningen, som opslagsbog og til opgaveløsning.