Anmeldelse Kristendomskundskab
0   150

Livet efter døden

Fakta<p>Forfatter: Ida Auken og Knud Rendtorff</p><br /><p>ISBN: 87-91191-20-3</p><br /><p>218 kroner, 176 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget ALFA</p>

Det har altid optaget os mennesker, hvad der sker, når et menneske dør. Igennem alle tidsaldre og kulturer har vi søgt svar på, hvad livet efter døden kan rumme. For vi har nemlig svært ved at for­lige os med, at livet ikke skulle fortsætte efter døden, og her har religionerne skullet give svar på de mange gådefulde spørgsmål.

Artiklen fortsætter under banneret

Ingen ved med sikkerhed, hvad der sker, når vi dør, så den religiøse forestillingskraft har haft rige mulig­hed­er for at skabe mytiske billeder til at forklare det uforklarlige. Nærværende antologi præsenterer på fornem vis forskellige forestillinger om livet efter døden i verdens fem store religioner: jøde­dom­men, kristendommen, islam, hinduisme og buddhisme - og der er endda en enkelt artikel, der viser, hvor­dan man kan forestille sig en ateistisk myte om lykke og død.

Da alle bidragydere er meget kompetente, og da alle artikler rummer grundige gennemgange af hver deres område, er det svært at fremhæve noget frem for noget andet. Men det skal dog siges, at det ud­præg­­et er en bog til seminariebrug eller til lærerens egne baggrundsstudier, og den bør stå tilgængeligt til opslag et centralt sted på skolerne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.303 andre er allerede tilmeldt