Anmeldelse Letlæsning
0   335

Farlig fest

Fakta<p>Forfatter: Jakob Scheuer</p><br /><p>ISBN: 87-7607-252-5</p><br /><p>122,5 kroner, 86 sider</p><br /><p>Forlag: Special-pædagogisk Forlag</p>

Endnu et godt bud på en spændingsroman for unge svage læsere. Denne gang handler plottet om narko; den, der er mest relevant for unge, nemlig ecstasy, som dukker op til den techno-rave-fest, som bogens hovedpersoner arrangerer.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi følger tre synsvinkler: De to unge drenge, narkobagmændene og politiet i deres bestræbelse på at optrevle narkoforbrydelsen. Derudover får vi også en beskrivelse af almindeligt ungdomsliv med kærlighed, skole, fritidsinteresser og fremtidsdrømme. Det er gjort godt. Stilen er knap og koncis med meget talesprog.

Det lykkes bogen at beskrive de unges liv godt. Den rastløshed, det kan rumme, og den evne, de unge har til at forfølge mange mål eller retninger på samme tid: Arbejde, skolegang, kærester, forældre, fritidsinteresse. Og så lige det, som man aktuelt i øvrigt også må gøre noget ved - i dette tilfælde et narkoopgør, der involverer såvel rockere som dummebøder.

For alle i 7.-10. klasse. Mange i aldersgruppen vil selvfølgelig kunne læse mere vanskeligt stof, men indholdet gør den alligevel relevant som fællesbog for eksempel til et emne om narko, ungdomskultur eller lignende. Den vil fungere godt som oplæg til diskussioner om de unges liv og oplevelser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.270 andre er allerede tilmeldt