Anmeldelse

Farlig fest

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Endnu et godt bud på en spændingsroman for unge svage læsere. Denne gang handler plottet om narko; den, der er mest relevant for unge, nemlig ecstasy, som dukker op til den techno-rave-fest, som bogens hovedpersoner arrangerer.

Vi følger tre synsvinkler: De to unge drenge, narkobagmændene og politiet i deres bestræbelse på at optrevle narkoforbrydelsen. Derudover får vi også en beskrivelse af almindeligt ungdomsliv med kærlighed, skole, fritidsinteresser og fremtidsdrømme. Det er gjort godt. Stilen er knap og koncis med meget talesprog.

Det lykkes bogen at beskrive de unges liv godt. Den rastløshed, det kan rumme, og den evne, de unge har til at forfølge mange mål eller retninger på samme tid: Arbejde, skolegang, kærester, forældre, fritidsinteresse. Og så lige det, som man aktuelt i øvrigt også må gøre noget ved - i dette tilfælde et narkoopgør, der involverer såvel rockere som dummebøder.

For alle i 7.-10. klasse. Mange i aldersgruppen vil selvfølgelig kunne læse mere vanskeligt stof, men indholdet gør den alligevel relevant som fællesbog for eksempel til et emne om narko, ungdomskultur eller lignende. Den vil fungere godt som oplæg til diskussioner om de unges liv og oplevelser.