0   160

For 50 år siden

Hvad årsberetningen fra Hjørring fortæller

Der er nu tre kommuneskoler i Hjørring, idet den ny Nordre Skole er færdigbygget og taget i brug fra indeværende skoleårs begyndelse. Dermed vil lokalemangelen på kommuneskolerne være afhjulpet. Den ny skole har 12 normalklasser foruden særlokaler samt en særpræget, men smuk aula med gule, fugede murstensvægge indvendig.

Lærermangelen har i det forløbne år været følelig som aldrig før. Det faste lærerpersonale har læst så mange overtimer, som det skemamæssigt har været muligt, men nogle embeder og vikariater har måttet besørges af seminarieelever. Elevtallet har sidste år udvist en stigning på cirka 100 og var ved kommuneskolerne 1.930, hvortil kom 421 på det kommunale gymnasium og 326 i den private realskole.

Artiklen fortsætter under banneret

Indtil for få år siden foregik al kommunal eksamensundervisning på gymnasiet, men nu er der eksamensafdelinger både på Østre og Vestre Skoler. På den første er man i år nået til 4.em og på Vestre til 3.em.

19 børn har fået taleundervisning, og fire har deltaget i høretræning og mundaflæsning. Ved skolevæsenet er normeret 76 stillinger, hvoraf ti var ledige ved skoleårets slutning.

Folkeskolen nummer 49, december 1956


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet