0   180

Løgstrup trænger til et eftersyn

I et propfyldt auditorium på Danmarks Pædagogiske Universitet forelæste Pia Böwadt i sidste uge om K.E. Løgstrup. Pia Böwadt er nybagt ph.d. i Løgstrup og lektor på Blaagaard Seminarium. Dagen før havde et Bertel Haarder-udvalg anbefalet, at Løgstrup - sammen med andre kloge hoveder som Jürgen Habermas og Michel Foucault - bliver sparket ud af sygeplejeuddannelsen.

Skal Løgstrup også smides ud af læreruddannelsen?

Artiklen fortsætter under banneret

»Det skal han, hvis det ligger som en tænkning, man ikke behøver at sætte spørgsmålstegn ved. Nogle af tankegangene trænger til et kritisk eftersyn. Den danske folkeskole skal overveje, i hvilket omfang den vil bedrive skabelsespædagogik«, svarer Pia Böwadt.

Skabelsespædagogik - forstået som en kristent funderet pædagogik?

»Ja, hans pædagogiske tænkning kan ikke skilles fra skabelsestanken. Dermed ikke sagt, at der ikke er nogle tanker, man kan rive ud og bruge og lade sig inspirere af. Men Løgstrups pædagogiske tænkning bygger på skabelsestanken og er i den forstand en form for skabelsespædagogik«.

Hvad er god skole set med Løgstrups øjne?

»En god skole er ifølge Løgstrup en, der tager tilværelsesoplysningen alvorligt. Tilværelsesoplysning er skolens vigtigste og sværeste opgave, siger han. Desværre er han ikke klar nok, når han skal definere, hvordan skolen så skal bedrive tilværelsesoplysning. Men der er ingen tvivl om, at han ikke ville bryde sig om skolen, sådan som den er i øjeblikket«.

jvo@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet