Debat
0   177

Penge giver mere efteruddannelse

Peter Hess-Nielsen beskylder mig i Folkeskolen nummer 48 for at »være god til store ord og mediestunt«.

Men det er ham, der manipulerer med fakta. Han citerer fra KL's egen tekst til medlemmerne. Det citerede: »Det betyder, at den nye efteruddannelsesindsats forudsættes at erstatte anden efteruddannelses- og/eller kursusaktivitet«, er KL's, ikke mine ord.

Artiklen fortsætter under banneret

Lad mig præcisere, hvad de 230 millioner kroner til den nye efteruddannelsesindsats skal gå til.

De skal anvendes til en styrkelse og målretning af efteruddannelsen for lærere og skoleledere. Udmøntningen af midlerne sker på baggrund af anbefalingerne i »Rapport fra arbejdsgruppen om efteruddannelse af lærere og skoleledere«.

De afsatte midler vil blive udbetalt til kommunerne på baggrund af dokumentation for, at midlerne er anvendt til de fastsatte formål. Midlerne kan kun anvendes til de fastsatte formål, og ministeriet vil kunne følge udviklingen i, hvilke efteruddannelsesformål inden for prioriteringen midlerne er anvendt til. Handlingsplanen vil blive evalueret i forbindelse med puljens udløb i 2009.

Med disse penge yder regeringen et væsentligt bidrag til, at vi inden for en kort årrække får givet de lærere, der fungerer i folkeskolen i dag, et fagligt løft, så langt flere elever undervises i folkeskolens centrale fag af lærere med linjefagskompetence.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ