Debat
0   184

Som man råber i skoven

»Hver femte yngre lærer går ind for individuel løn«, hævder folkeskolen.dk den 5. december og Folkeskolen nummer 49. Baggrunden er, at 21 procent af de yngre lærere i en undersøgelse har svaret ja til dette spørgsmål: »Lønnen bliver mest retfærdig, hvis den er individuel og afspejler, at nogle lærere er bedre end andre«. Tja - som man råber i skoven, får man svar. Må jeg foreslå, at man næste gang beder de unge om at tage stilling til et udsagn som for eksempel: »Det er helt i orden, at mine kolleger får mere i løn end jeg, hvis min skoleleder synes, at de er bedre undervisere end mig«.

Svar

Vi har spurgt om og fået svar på, hvad lærerne mener vil være den mest retfærdige måde at give løn på. Vi har ikke fået svar på, om de mener, det vil kunne lade sig gøre at bedømme, hvem der er den bedste underviser. Vi synes ikke desto mindre, det er interessant, at en femtedel mener, at i en ideel verden bør undervisningens kvalitet spille ind på lønnen, mens størstedelen mener, at løn bør fastlægges ud fra kriterier som uddannelseslængde, efteruddannelse og antal års erfaring.

Artiklen fortsætter under banneret

Karen Ravn og Maria Becher Trier, Redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ