Debat

Som man råber i skoven

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Hver femte yngre lærer går ind for individuel løn«, hævder folkeskolen.dk den 5. december og Folkeskolen nummer 49. Baggrunden er, at 21 procent af de yngre lærere i en undersøgelse har svaret ja til dette spørgsmål: »Lønnen bliver mest retfærdig, hvis den er individuel og afspejler, at nogle lærere er bedre end andre«. Tja - som man råber i skoven, får man svar. Må jeg foreslå, at man næste gang beder de unge om at tage stilling til et udsagn som for eksempel: »Det er helt i orden, at mine kolleger får mere i løn end jeg, hvis min skoleleder synes, at de er bedre undervisere end mig«.

Svar

Vi har spurgt om og fået svar på, hvad lærerne mener vil være den mest retfærdige måde at give løn på. Vi har ikke fået svar på, om de mener, det vil kunne lade sig gøre at bedømme, hvem der er den bedste underviser. Vi synes ikke desto mindre, det er interessant, at en femtedel mener, at i en ideel verden bør undervisningens kvalitet spille ind på lønnen, mens størstedelen mener, at løn bør fastlægges ud fra kriterier som uddannelseslængde, efteruddannelse og antal års erfaring.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Karen Ravn og Maria Becher Trier, Redaktionen