Debat
0   165

Kvalitetstid frem for spild af tid

Sikke noget vrøvl, vil de fleste forhåbentlig sige, men det er en god overskrift for regeringens brug af lærernes »varme hænder«. Noter venligst, at det ikke er hoveder, der ønskes.

Da Anders Fogh Rasmussen trådte til for fem år siden, var der stor spinaktivitet for at brande ham i medierne. Fogh retfærdiggjorde sin mangeårige nedprioritering af familien og sine børn med, at han havde kvalitetstid med børnene på kanoture en uge om året. Endelig er han her, kunne man næsten se i øjnene på børnene, selvom kameraerne snurrede om ørerne på dem.

Artiklen fortsætter under banneret

Denne absurde seance kan ikke danne forbillede for en kvalitetsdebat i folkeskolen, da kvalitet tager tid, og det er på ingen måde spild. Det er en forudsætning for kvalitet, at man giver sig tid, når der skal ske opdragelse og undervisning. Ellers er eleverne efterladt til ansvar for egen læring. Dette dannelsessyn er historieudviskende og civilisationsforladt i en sådan grad, at vi må kalde det liberalt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ