Debat

Kvalitetstid frem for spild af tid

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sikke noget vrøvl, vil de fleste forhåbentlig sige, men det er en god overskrift for regeringens brug af lærernes »varme hænder«. Noter venligst, at det ikke er hoveder, der ønskes.

Da Anders Fogh Rasmussen trådte til for fem år siden, var der stor spinaktivitet for at brande ham i medierne. Fogh retfærdiggjorde sin mangeårige nedprioritering af familien og sine børn med, at han havde kvalitetstid med børnene på kanoture en uge om året. Endelig er han her, kunne man næsten se i øjnene på børnene, selvom kameraerne snurrede om ørerne på dem.

Denne absurde seance kan ikke danne forbillede for en kvalitetsdebat i folkeskolen, da kvalitet tager tid, og det er på ingen måde spild. Det er en forudsætning for kvalitet, at man giver sig tid, når der skal ske opdragelse og undervisning. Ellers er eleverne efterladt til ansvar for egen læring. Dette dannelsessyn er historieudviskende og civilisationsforladt i en sådan grad, at vi må kalde det liberalt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler