Folkeskolens leder:

Haarder

karakterskala.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vejret passer ikke til Jonas Lies julesang fra 1865, men undervisningsministeren gør sit til, at de korte dage bliver triste. Da Bertel Haarder sidste uge var kaldt til samråd i Folketingets uddannelsesudvalg, fordi gymnasierne har problemer med at uddanne lærerne til at bruge den nye karakterskala, lød hans svar om selvfinansierede møder: »Når man kan bruge de resurser, der er der i forvejen, så kan jeg ikke se problemet i at gøre det. Men jeg beklager da, hvis der er nogen, der selv har betalt for wienerbrød«.

I folkeskolen er der slet ingen karakterko på isen, mener ministeren. Den nye skala skal først gælde fra august. Skolerne skal selv finansiere efteruddannelsen, og - fortalte Haarder - »der er en udbredt forståelse i lærerkredse for, at her kommer en ekstra opgave, som vi skal løse, så det ser jeg ingen problemer i«.

Ministeren ved åbenbart noget om lærerkredse, som vi ikke ved på Folkeskolens redaktion.

-th

»Ind under jul, hvor er det trist, snefog og kulde og korte dage« Højskolesangbogen nummer 218