Anmeldelse

Fysisk aktivitet og vægt

Informationshæfte fra Danisco Sugar

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Fysisk aktivitet og vægt" indeholder den nyeste viden om forskning inden for overvægt, fysisk aktivitet og sukker. Materialet er egnet for alle, der er interesserede i og arbejder med ernæring og sundhed. Hovedområderne er som følger: Energibalance, herunder energiregulering og forbrænding af kulhydrater, fedt og protein, samt energitæthed, det vil sige energiindholdet vurderet i forhold til en fødevares vægt. Sund kost, herunder de otte kostråd. Sukkers betydning for blandt andet overvægt og diabetes, herunder kulhydraters betydning for appetitreguleringen. Fysisk aktivitets betydning for sundheden samt anbefalinger om fysisk aktivitet.

Den lille bog er tænkt som supplerende materiale til undervisning i folkeskolens ældste klasser og for elever på social- og sundhedsuddannelser. Der er en lang række grafer og tabeller, som kan anvendes direkte i undervisningen.