Anmeldelse Skønlitteratur
0   244

Sværdbæreren

Fakta<p>Forfatter: Ragnheidur Gestsdottir</p><br /><p>ISBN: 87-11-22642-0</p><br /><p>Oversætter: Aslaug Th. Rögnvaldsdottir</p><br /><p>269 kroner, 248 sider</p><br /><p>Forlag: Sesam</p>

En islandsk fantasy, hvor virkeligheden er flettet sammen med fantasy-oplevelserne. Fem unge kører galt. De spiller rollespil sammen og er kun lige nede for at hente pizzaer. Den 16-årige Signy bliver hårdt kvæstet og ligger bevidstløs i meget lang tid. Hendes familie våger på hospitalet, og gennem fortællinger og samtaler derfra får vi indblik i mørke krinkelkroge og begivenheder i familiens liv.

Artiklen fortsætter under banneret

Mens Signy kæmper for sit liv i hospitalssengen, kæmper hun i en anden verden for at befri det land, hun er havnet i, for dets onde herskerinde. Her er Signy Leda, Sværdbæreren, den længe ventede befrier. Universet er rollespillets og befolket med blandt andre dværge og elvere, og naturen er islandsk.

Begge historier er spændende og veloplagte - selvom jeg godt kan forestille mig, at de ikke nødvendigvis tiltrækker de samme læsere. Men man kan faktisk også godt læse bogen med størst fascination af den ene af historierne, for den anden bliver aldrig uinteressant eller langtrukken. Der krydsklippes hele tiden, og begge historier forløses.

Spændende fortælling til selvlæsning for 4.-7. klasse. Så er det også lidt interessant, at hovedpersonen er en pige - dem er der trods alt få af blandt rollespillerne. Måske kan den detalje være med til at trække begge køn til som læsere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.192 andre er allerede tilmeldt