Anmeldelse Engelsk
0   137

Vampires in the woods 1 / Vampires in the woods 2 / Violet in the grave / Hugs and horror

Fakta<p>Forfatter: Lene Fauerby / Søren Vagn Jacobsen / Dorte Roholte</p><br /><p>ISBN: 87-02-05039-0 / 87-02-05040-4 / 87-02-05038-2 / 87-02-05037-4</p><br /><p>Oversætter: Dean Foster</p><br /><p>123,75 kroner, 49 sider</p><br /><p>Forlag: Gyldendal / Gyldendal / Gyldendal / Gyldendal</p><br /><p>Oversætter: Dean Foster</p><br /><p>123,75 kroner, 59 sider</p><br /><p>123,75 kroner, 51 sider</p><br /><p>123,75 kroner, 83 sider</p>

Der er nu udkommet yderligere fire interessante titler i "English Dingo"-serien. Frilæsningsbøgerne er oversat fra dansk af Dean Foster, som har gjort sig umage med at ramme en nutidig engelsk sprogtone. Bøgerne er tilmed fantasifuldt illustreret af tre forskellige tegnere.

Artiklen fortsætter under banneret

"Violet in the grave" er en sød historie beregnet for 4. og 5. klassetrin om en gruppe på tre piger, der går på opdagelse på deres lokale kirkegård, hvor de falder ned i en grav. Herefter går resten af historien så ud på at komme op derfra. Men det er ikke helt nemt, da en uhyggelig, døv graver huserer på kirkegården.

I "Vampires in the woods 1", der egner sig til 5. eller 6. klassetrin, må Mark på en lejrtur til Skotland sande, at det ikke er helt nemt at undgå to farlige vampyrpiger. Under et rollespil i skoven bider de ham uheldigvis, så han resten af turen må døje med trangen til at sætte tænderne i sine klassekammerater. I toeren af samme serie får Mark hjælp af vennen John, som bogstaveligt talt giver en hånd med, da vampyrerne skal have hamret et træspyd igennem hjertet. Endelig har han fået ram på sine fjender, hvorefter det viser sig, at han sandsynligvis ikke er den eneste, der har været i deres kløer.

"Hugs and horror" er efter min mening den bedste af de fire frilæsningsbøger. Den appellerer nok specielt til piger på 6. og 7. klassetrin, da bogen handler om en pige på deres alder, som bliver svigtet af sin kæreste. Som titlen antyder, er der også inkluderet en nutidig spøgelseshistorie med rødder i fortiden.

Alle bøgerne er fint glosserede, så også de svage læsere har mulighed for at kunne være med på deres niveau.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.599 andre er allerede tilmeldt