Anmeldelse

Vampires in the woods 1 / Vampires in the woods 2 / Violet in the grave / Hugs and horror

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er nu udkommet yderligere fire interessante titler i "English Dingo"-serien. Frilæsningsbøgerne er oversat fra dansk af Dean Foster, som har gjort sig umage med at ramme en nutidig engelsk sprogtone. Bøgerne er tilmed fantasifuldt illustreret af tre forskellige tegnere.

"Violet in the grave" er en sød historie beregnet for 4. og 5. klassetrin om en gruppe på tre piger, der går på opdagelse på deres lokale kirkegård, hvor de falder ned i en grav. Herefter går resten af historien så ud på at komme op derfra. Men det er ikke helt nemt, da en uhyggelig, døv graver huserer på kirkegården.

I "Vampires in the woods 1", der egner sig til 5. eller 6. klassetrin, må Mark på en lejrtur til Skotland sande, at det ikke er helt nemt at undgå to farlige vampyrpiger. Under et rollespil i skoven bider de ham uheldigvis, så han resten af turen må døje med trangen til at sætte tænderne i sine klassekammerater. I toeren af samme serie får Mark hjælp af vennen John, som bogstaveligt talt giver en hånd med, da vampyrerne skal have hamret et træspyd igennem hjertet. Endelig har han fået ram på sine fjender, hvorefter det viser sig, at han sandsynligvis ikke er den eneste, der har været i deres kløer.

"Hugs and horror" er efter min mening den bedste af de fire frilæsningsbøger. Den appellerer nok specielt til piger på 6. og 7. klassetrin, da bogen handler om en pige på deres alder, som bliver svigtet af sin kæreste. Som titlen antyder, er der også inkluderet en nutidig spøgelseshistorie med rødder i fortiden.

Alle bøgerne er fint glosserede, så også de svage læsere har mulighed for at kunne være med på deres niveau.