Anmeldelse Håndarbejde
0   174

Strik - og stress af

Fakta<p>Forfatter: Dorte Lyager</p><br /><p>129 kroner, 62 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Olivia</p>

Det her er en lille bog, der kan betragtes som hjælp til selvhjælp. Brug lidt tid på næste pædagogisk råds møde til at fortælle kollegerne om ideen i den.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen indledes med omtale af den stress, der bemægtiger sig mange i dag. Dernæst omtales, hvordan det at strikke kan virke som en helende terapi. Det er der for så vidt ikke noget nyt i for os, der næsten er født med et strikketøj i hænderne, men i mange år var strikning ringeagtet som lidt tantet, men heldigvis halet frem igen. Her har strikkecafeer mange steder i landet en stor del af æren for, at unge er kommet i gang.

I bogens slutning er der korte beretninger om, hvordan fem kvinder er blevet hjulpet gennem svære kriser i livet ved at kaste sig over strikning.

Den midterste del af bogen består af opskrifter på enkle og overkommelige strikkemodeller i form af puls- og benvarmere, hue, halstørklæde, sjal, poncho, sjælevarmer, tøfler, sokker, taske, top og trøje. De fleste modeller er tillige strikket på grove pinde, og de er alle kun illustreret som en helt enkel tegning, hvilket gør bogen forholdsvis uafhængig af modeluner.

Teknisk hjælp er der meget lidt af. Her må man ty til en grundbog om strikning eller kollegahjælp.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.157 andre er allerede tilmeldt