Anmeldelse Billedkunst
0   113

Lær at tegne Crime Noir tegneserier

Fakta<p>Forfatter: Christopher Hart</p><br /><p>ISBN: 87-7842-185-3</p><br /><p>248 kroner, 144 sider</p><br /><p>Forlag: Billesø og Baltzer</p>

Med denne udgivelse lander vi lige midt i den amerikanske tegneseries egen kanon. Figurerne er genkendelige og med klare referencer til mange af de film, der såvel tidligere som aktuelt er produceret med afsæt i ældre og ofte ret hårdkogte tegneserier. De rå børster, de frække duller og monstertyperne med dobbelt personlighed - alle er de inviteret indenfor i denne introduktion til selv at kunne tegne krimier i klassisk sort-hvid stil. Deraf navnet Crime Noir. Forfatteren Christopher Hart er en anerkendt amerikansk tegner med forkærlighed for tegnegenrer som manga og hård krimi. Og lad det være sagt med det samme, man får mest ud af bogen, hvis man har en svaghed for genren og rent faktisk kan få øje på, at den har nogle brugbare elementer derude på overdrevet. Bogen er skrevet i jeg-form med klare referencer til ikoner som Philip Marlowe, Sam Spade og The Spirit. At figurtegningen samtidig kan sammenholdes med mange aktuelle poptøsers iscenesættelse, er vel nok et tilfælde, men samtidig medvirkende til at give bogen en aktuel appel. Med andre ord - vi føres lukt ind i en række iscenesatte universer, der har deres egne regler for figurtegning, og som gennemgås omhyggeligt kapitel for kapitel under overskrifter som "Badet i skygge", "Frække tøser" og "Den ensomme maskerede helt". Store elever og valghold vil kunne få rigtig meget ud af at arbejde med området, og enkelte vil formentlig tegne videre på egen hånd, hvis først gnisten er tændt.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.559 andre er allerede tilmeldt