Anmeldelse Samfundsfag
0   76

Børn har også rettigheder / Idékatalog - undervisning i menneskerettigheder/ De komplekse rettigheder - essaysamling - undervisningsforslag. Menneskerettighedsundervisning i 7.-10. klasse

Fakta<p>Materialet kan downloades gratis på http://uddannelse.amnesty.dk</p><br /><p>Forlag: Amnesty International</p><br /><p>48 sider</p><br /><p>24 sider</p>

Amnesty International har udgivet tre undervisningsmaterialer, der kan tjene som inspiration til læreren, når undervisningsforløb om børnerettigheder planlægges.

Artiklen fortsætter under banneret

Hæftet "Børn har også rettigheder" er inddelt i otte temaer: Hvem er vi - Hvad har vi brug for? - Hvad er børns rettigheder? - Hvis ansvar er det? - Er alle lige? - Flygtninge - Gadebørn - Børnerettighedsaktioner. Til hvert tema er der udarbejdet arbejdsark med gode forslag til arbejdsopgaver. Bagerst i hæftet er der en række bilag, som kan være en stor hjælp for læreren i undervisningen.

"De komplekse rettigheder" er en essaysamling med ni essays, der alle handler om børnerettigheder, hvoraf nogle har været udgivet før. Essayene er skrevet af blandt andre Erik Clausen, Naser Khader og Tøger Seidenfaden og spænder over et bredt spektrum. Nogle forfattere fortæller om, hvordan de har haft krænkelser af menneskerettighederne helt inde på livet, andre tager udgangspunkt i en bestemt rettighed, som de har et særligt forhold til, og endelig beskriver enkelte, hvad de selv har gjort for at fremme menneskerettighederne. Bagerst i bogen er der forslag til temaer med opgaver, som man kan anvende i forbindelse med undervisningen.

Er man i tvivl om, hvordan man vil arbejde med emnet, er der i "Idékataloget" et kapitel, som omhandler børne- og menneskerettigheder i forhold til fag og emner. Desuden findes bagerst en række gode bilag til supplement til undervisningen.

De tre udgivelser er velgennemarbejdede og dækker tilsammen hele forløbet fra indskolingen til de ældste klasser. Der er tale om et inspirerende materiale, som jeg varmt kan anbefale.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.384 andre er allerede tilmeldt