Anmeldelse Skønlitteratur
0   181

Død mands støvler

Fakta<p>Forfatter: Anne-Grethe Dahms</p><br /><p>ISBN: 87-638-0479-4</p><br /><p>249 kroner, 216 sider</p><br /><p>Forlag: Høst og Søn</p>

Et drabeligt værk malet med en bred pensel. Der er et farverigt persongalleri, og den sceniske fortællestil skaber gode billeder. Bogen handler om mennesker - rige, fattige, bønder, håndværkere og udstødte - på landet et sted i Danmark i en ikke nærmere defineret fortid. Hovedpersonen og bærer af synsvinkel er drengen Olle. Vi møder også såvel gespenster som elverpiger, men kun fordi de er en del af menneskenes univers på den tid.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi får foruden en spændende hovedhistorie, som Olle, hans mor og far og personerne i deres omgivelser alle er involverede i, også historier om livet på landet i "gamle dage". Fortællinger om samfundets lagdeling, om strandinger på havet, som giver et kærkomment tilskud til udkommet, om ridefogeden, som faderen har svært ved at tåle, og en del mere. Historien formår at fortælle en masse sidehistorier uden at miste grebet om hovedhistorien - og det er flot gjort. Titlen hentyder til den begivenhed, at Olle og hans far hugger benene af en strandvasker - en kaptajn - for at få fat i hans støvler. Det gør man ikke ustraffet. Om natten hjemsøger kaptajnen Olle for at få sine ben tilbage. Det er også en sidehistorie, men den er vigtig for Olle.

Et medrivende drama, der vil kunne fascinere de 8-13-årige. Der er ret mange lange ord, som tillige ikke hører hjemme i nutidens børneunivers, så oplæsning vil være oplagt for de yngste i målgruppen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.513 andre er allerede tilmeldt