Anmeldelse Geografi
0   194

Jeg læser om Schweiz / Jeg læser om Norge / Jeg læser om Ungarn / Jeg læser om Spanien

Fakta<p>Forfatter: Birgitte Østergaard / Birgitte Østergaard, Peter Bejder og Kim Boye Holt</p><br /><p>125 kroner, 24 sider</p><br /><p>Serie: Jeg læser om</p><br /><p>Forlag: Geografforlaget / Geografforlaget / Geografforlaget / Geografforlaget</p><br /><p>125 kroner, 24 sider</p><br /><p>Serie: Jeg læser om</p><br /><p>125 kroner, 24 sider</p><br /><p>Serie: Jeg læser om</p><br /><p>125 kroner, 24 sider</p><br /><p>Serie: Jeg læser om</p>

Geografforlaget har udgivet fire bøger i en ny serie til faglig læsning i 2.-4. klasse. I øjeblikket er landene Norge, Ungarn, Schweiz og Spanien repræsenteret.

Artiklen fortsætter under banneret

Serien "Jeg læser om" tilbyder et godt og inspirerende undervisningsforløb om faglig læsning, der kan tage udgangspunkt i dansk, natur/teknik eller emnearbejder om geografiske forhold.

Bøgerne har en lang række emner, der går igen i alle bøgerne, som for eksempel: landskab, klima, dyr, planter, skole og historie.

Bøgerne er ganske lette, og alle sammensatte ord er delte, men jeg kunne nu godt tænke mig, at der havde været en ordforklaringsliste for udvalgte geografiske begreber.

"Jeg læser om"-bøgerne er i sig selv ikke noget nyt, de er typeeksempler på, hvordan bøger til faglig læsning er bygget op, men ideerne og tankerne bag, som man møder i Geografforlagets nettjeneste, er nyskabende. Her giver forfatterne deres bud på, hvordan man kan udnytte bøgerne på en spændende og inspirerende måde. Udgangspunktet er et læringsmiljø med værkstedsundervisning, individuelt eller flere, og forfatterne anbefaler at tage pædagogisk afsæt i termen "Learning by Teaching".

Der er udarbejdet lærervejledning og opgaver til læse-, mad-, opgave-, skrive- og spilleværksteder. Så opgaven er enkel for læreren, hvis man udnytter den nye nettjeneste. Køber man bøgerne, er det efter min mening et klogt træk at købe nettjenesten med. I sig selv er bøgerne ganske almindelige; sammen med netdelen får man et kvalitetsprodukt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.475 andre er allerede tilmeldt