Anmeldelse Dansk
0   296

Stavetrappen - Lyde og bogstaver

Fakta<p>Forfatter: Helene Hilm, Ulla Jespersen og Dorte Kold</p><br /><p>ISBN: 87-7988-722-8</p><br /><p>63 sider, 42 kroner </p><br /><p>Lærervejledning med facitliste: 40 sider, 195 kroner</p><br /><p>Serie: Stavetrappen</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck</p>

Her er et grundigt, gennemarbejdet og solidt materiale til arbejdet med sproglig opmærksomhed og fonologisk opmærksomhed i 0. klasse (eller i 1.). Eleven lærer fem alfabeter: bogstavets navn, lyd, håndbevægelse, dannelsessted og -måde samt form.

Artiklen fortsætter under banneret

Vokalerne indleder ballet. Eleven finder forlyd, rimord og skriver bogstavet. Så træder konsonanterne ind i grupperne læbelyd, fortungelyd, bagtungelyd, halslyd og andre lyde. Her skal eleverne finde forlyd, tælle stavelser, skrive bogstaver og danne sammensatte ord.

Bogstavets startsted og bevægelsesvej er tydeligt illustreret i bogstavhuset.

Hvert bogstav har et dobbeltopslag. På den første side er en stor illustration, der viser figurerne fra de små stiliserede tegninger i livfulde former - der er så at sige sat strøm til dem, og det fungerer! Her er humor, og her er gode muligheder for en billedsamtale.

Vejledningen giver virkelig god støtte til læreren, der skal instruere sine elever. Den har en kortfattet, letforståelig og instruktiv introduktion til hvert bogstavs navn, lyd, bevægelse, dannelsessted og -måde samt form.

Der er mange gode og konkrete forslag til supplerende aktiviteter, der hjælper eleven til at tilegne sig det fonologiske princip.

Desuden er der en facitliste, hvor læreren kan se, hvordan eleven skal løse opgaverne, og hvordan læreren kan gennemføre arbejdet med hver enkelt side i bogen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.202 andre er allerede tilmeldt