Anmeldelse Billedkunst
0   149

Tegn Fantasy

Fakta<p>Forfatter: Esbjörn Jorsäter</p><br /><p>ISBN: 87-562-9599-5</p><br /><p>Illustrator: Henrik Sahlström</p><br /><p>229,50 kroner, 32 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Carlsen</p>

Der går nemt lidt nørd i det at ville kunne tegne figurer inden for en bestemt genre, for eksempel fantasy. Ofte starter det hos børn i 10-11-års-alderen, og det kan overraske omgivelserne, når en ellers livlig og omkringfarende unge pludselig begynder at forsvinde i sit eget tegneunivers kun afbrudt af praktiske spørgsmål om eksempelvis hårfarve, sabellængde eller baggrund. I den verden vil en bog som "Tegn Fantasy" ramme helt perfekt.

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatter og tegner har valgt at illustrere emnet under forskellige klart afgrænsede optikker, historiens betydning, forskellige synsvinkler, væsner og ledetråde, for blot at nævne nogle af dem. Der er samtidig indlagt en lille historie, som fortløbende bruges til at forklare, hvordan de mange elementer kan forbindes og understreges. Bruges bogen i en undervisningssammenhæng, er der gods at hente inden for de klassiske danskgenrer eventyr og tekstanalyse (aktantmodellen og berettermodellen er begge gennemgået illustrativt), ligesom enhver billedkunstlærer, uanset holdningen til fantasy, vil kunne glæde sig over den praktiske brug af blandt andet det gyldne snit, perspektiv og farvelære. Med den interesse, der er for netop fantasy og ikke mindst rollespil blandt mange elever på mellemtrinnet, er det et ekstra plus, at der gennem hele bogen er vist eleveksempler. Derved illustreres, at det er muligt at blive en habil fantasytegner, hvis de grundlæggende teknikker fungerer. Det eneste minus ved bogen er den opgivne pris på 229,50 kroner - det er ude af proportion - omkring det halve ville være i orden, både til skoler, fritidsordninger og blandt private tegneentusiaster.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.956 andre er allerede tilmeldt