Anmeldelse

Tegn Fantasy

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der går nemt lidt nørd i det at ville kunne tegne figurer inden for en bestemt genre, for eksempel fantasy. Ofte starter det hos børn i 10-11-års-alderen, og det kan overraske omgivelserne, når en ellers livlig og omkringfarende unge pludselig begynder at forsvinde i sit eget tegneunivers kun afbrudt af praktiske spørgsmål om eksempelvis hårfarve, sabellængde eller baggrund. I den verden vil en bog som "Tegn Fantasy" ramme helt perfekt.

Forfatter og tegner har valgt at illustrere emnet under forskellige klart afgrænsede optikker, historiens betydning, forskellige synsvinkler, væsner og ledetråde, for blot at nævne nogle af dem. Der er samtidig indlagt en lille historie, som fortløbende bruges til at forklare, hvordan de mange elementer kan forbindes og understreges. Bruges bogen i en undervisningssammenhæng, er der gods at hente inden for de klassiske danskgenrer eventyr og tekstanalyse (aktantmodellen og berettermodellen er begge gennemgået illustrativt), ligesom enhver billedkunstlærer, uanset holdningen til fantasy, vil kunne glæde sig over den praktiske brug af blandt andet det gyldne snit, perspektiv og farvelære. Med den interesse, der er for netop fantasy og ikke mindst rollespil blandt mange elever på mellemtrinnet, er det et ekstra plus, at der gennem hele bogen er vist eleveksempler. Derved illustreres, at det er muligt at blive en habil fantasytegner, hvis de grundlæggende teknikker fungerer. Det eneste minus ved bogen er den opgivne pris på 229,50 kroner - det er ude af proportion - omkring det halve ville være i orden, både til skoler, fritidsordninger og blandt private tegneentusiaster.