Anmeldelse

Filmhits for børn 1-2-3

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Filmhits for børn 1-3" er en dvd-serie med korte kvalitetsfilm til brug i undervisningen i skolens yngste klasser. Serien indeholder et bredt udbud af tegnefilm, korte fiktionsfilm og inspirerende dokumentarfilm, ikke bare de mest efterspurgte og elskede klassikere, men også nye film fra Det Danske Filminstitut.

På coveret er angivet, fra hvilket alderstrin filmene er beregnet. Aldersangivelsen kan forsvares, hvis der tænkes på underholdningsværdien, men hvis filmene bruges til undervisning, er aldersangivelsen for de fleste film for lav. Adskillige af filmene så jeg sammen med en godt syvårig pige, som syntes, at mange film var "underlige". Det skal understreges, at hun ikke oplevede, at filmene var dårlige, tværtimod.

"Filmhits for børn 1-3" indeholder 22 film, der kan give vingesus i klassen.

Undervisningsoplæg til flere af filmene er beregnet til mellemtrinnet. Hvis der tages højde for det, kan filmpakken anbefales på det varmeste som et meget godt køb.

Undervisningsmateriale kan downloades på www.dfi.dk