Anmeldelse Geografi
0   175

Naturgeografi C

Fakta<p>Forfatter: Tomas Westh Nørrekjær, Pernille Ladegaard-Pedersen og Niels Vinther</p><br /><p>ISBN: 87-7988-378-8</p><br /><p>281,25 kroner, 150 sider</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck</p>

Her findes alt, hvad vi har brug for som fag-faglig ballast til den naturgeografiske del af skolefaget geografi. Det er primært en grundbog til gymnasiets C-niveau, men som underviserens baggrund i grundskolen er det en formidabel håndbog.

Artiklen fortsætter under banneret

Indholdets fokus er på processer og deres konsekvenser - og det er fordelt på afsnit som geologi, klimatologi, hydrologi, geomorfologi, energi, sammenhænge mellem produktion, teknologi og naturgrundlaget samt kartografi og brug og fremstilling af kort.

I forhold til den didaktiske, praktiske og aktiverende del af skolegeografi er der dog ikke meget at hente, og det har heller ikke været hensigten. Bogen tjener i grundskoleregi primært som et aktuelt, fag-fagligt opslagsværk til arbejdet med planlægning af undervisningens faglige indhold.

Den grafiske tilrettelæggelse er fremragende og særdeles indbydende - set i forhold til mange andre bøger målrettet gymnasiet. Overskueligheden er perfekt, og de enkelte temaer er markeret med forskellige farver i margin.

Derimod er mange af de talrige, fortløbende, lange og ofte kedelige faglige tekster særdeles traditionelle - og mangen en nutidig gymnasieelev vil få grundigt brug for både forestillingsevne og læsefærdighed. For eksempel fortælles i rene ord om hot spots og termiske højtryk - og begge begreber kunne med lethed være befordret yderligere ved blot at have indsat et par små vignetter til at anskueliggøre teksten.

Inddragelse af nettets muligheder begrænser sig til en enkelt side med nyttige link til de enkelte kapitler. Stikordsregistret er udarbejdet som en kombination af ultrakort ordforklaring og sidehenvisning, så man på den måde hurtigt får overblik over det faglige indhold. "Naturgeografi C" - en oplagt anskaffelse til lærerbiblioteket.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt