Anmeldelse

Naturgeografi C

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her findes alt, hvad vi har brug for som fag-faglig ballast til den naturgeografiske del af skolefaget geografi. Det er primært en grundbog til gymnasiets C-niveau, men som underviserens baggrund i grundskolen er det en formidabel håndbog.

Indholdets fokus er på processer og deres konsekvenser - og det er fordelt på afsnit som geologi, klimatologi, hydrologi, geomorfologi, energi, sammenhænge mellem produktion, teknologi og naturgrundlaget samt kartografi og brug og fremstilling af kort.

I forhold til den didaktiske, praktiske og aktiverende del af skolegeografi er der dog ikke meget at hente, og det har heller ikke været hensigten. Bogen tjener i grundskoleregi primært som et aktuelt, fag-fagligt opslagsværk til arbejdet med planlægning af undervisningens faglige indhold.

Den grafiske tilrettelæggelse er fremragende og særdeles indbydende - set i forhold til mange andre bøger målrettet gymnasiet. Overskueligheden er perfekt, og de enkelte temaer er markeret med forskellige farver i margin.

Derimod er mange af de talrige, fortløbende, lange og ofte kedelige faglige tekster særdeles traditionelle - og mangen en nutidig gymnasieelev vil få grundigt brug for både forestillingsevne og læsefærdighed. For eksempel fortælles i rene ord om hot spots og termiske højtryk - og begge begreber kunne med lethed være befordret yderligere ved blot at have indsat et par små vignetter til at anskueliggøre teksten.

Inddragelse af nettets muligheder begrænser sig til en enkelt side med nyttige link til de enkelte kapitler. Stikordsregistret er udarbejdet som en kombination af ultrakort ordforklaring og sidehenvisning, så man på den måde hurtigt får overblik over det faglige indhold. "Naturgeografi C" - en oplagt anskaffelse til lærerbiblioteket.

Powered by Labrador CMS