Anmeldelse Musik
0   157

Øjeblikket i nuet

- skolekoncerter før og efter strukturreformen

Fakta<p>Forfatter: Eva Fock</p><br /><p>75 kroner, 76 sider</p><br /><p>Forlag: LMS - Levende Musik i Skolen</p>

Denne udgivelse sætter fokus på begrebet skolekoncert. I forbindelse med strukturreformen bliver amterne nedlagt, og de midler, der på et givent tidspunkt måtte være til rådighed, skal kanaliseres fra centralt, statsligt hold. Denne situation har organisationen LMS (Levende Musik i Skolen) igennem længere tid været i gang med at forberede. I flere amter og kommuner (der har kunnet melde sig til ordningen) har organisationen således stået for koncerterne.

Artiklen fortsætter under banneret

Skolekoncerternes baggrund og organisation og ikke mindst den nuværende situation gennemgås, og forslag til mere permanente fremtidige ordninger skitseres i bogen. Ganske fint.

Problemet ved udgivelsen er, at den, velsagtens i kraft af LMS' rolle (lederen er medinitiativtager, LMS er medfinansierende og står for udgivelsen), ikke virker helt objektiv i forhold til at løse opgaven vedrørende fremtidig formidling af professionel musik i skolerne. Fra anden side høres kritiske røster, der ikke er særligt glade for den meget centrale position, ganske få mennesker vil opnå i den nye ordning. I det lys kan udgivelsen ses som et indlæg i den verserende debat om centralisme og smagsdommeri.

Alligevel er det en væsentlig udgivelse: Målet er, at alle børn én gang om året skal opleve levende, professionelt udført musik på skolen. Det er en flot målsætning (10.000 skolekoncerter om året!), men naturligvis også noget, vores samfund skal have råd til og burde investere i. Ifølge Eva Fock afholdes der i øjeblikket cirka en femtedel af dette antal.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
729 andre er allerede tilmeldt