Anmeldelse

The great Andrup Rock'n Roll Show

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kan være en god idé at gennemgå forskellige rockgenrer ved hjælp af denne musicalprægede udgivelse. Sangene er gode og karakteristiske, og teksterne om skoletræthed og forelskelser vil givetvis appellere til de store elever. Satserne er ikke alle helt nemme og kræver stort læreroverblik eller selvstændige elever helst med nogen instrumental- eller nodekunnen, selvom der også indimellem er forslag til forenkling af stemmer. Har man ikke orkestret, kan man anvende cd'en, hvor numrene også findes i instrumentaludgave. Målgruppen er musikhold i 5.-6. klasse og valghold i 7.-9. klasse.

Materialet består af tre dele: Et hæfte med partitur og udførelseskommentarer til de seks sange plus et indledningsnummer, et hæfte med manuskript, ideer til projekt og opførelse samt en cd med numrene med og uden sang.

Ideen med at kæde sangene sammen ved at holde et Rock Award-show er for så vidt oplagt og brugbar. Det samme er rigtig mange af de anvisninger og ideer til skriveøvelser, rollespil, udførelse og meget mere, man kan bruge i planlægnings- og indøvningsfasen. Og de kan i øvrigt anvendes i mange andre sammenhænge.

Der er som i mange andre nutidige udgivelser lagt vægt på at anspore lærere til at udarbejde deres egen version tilpasset de elever og det materiale, de har. Det er godt, for det manuskript, der er med i udgivelsen, er tåkrummende. Der skal gode skuespillere og afledende indslag til for at få den dialog til at leve. Men når der er de mange ideer til at udarbejde sin egen version, kan man alligevel få stor glæde af materialet.