Debat
0   100

Kontrol og atter kontrol

På Venstres landsmøde for nylig brugte statsministeren tid på at tale om, at staten nu vil til at påskønne de offentligt ansatte ved at indføre endnu mere Ny Løn af den individualiserede slags.

Mange grupper af offentligt ansatte understreger, at arbejdet - der som oftest er med og for mennesker - i særlig grad bygger på princippet »vi løfter i flok«. Derfor er der ikke brug for individualiseret løn efter uigennemsigtige kriterier. Det er derimod ordentlig løn efter bredt accepterede kriterier, der skal til.

Artiklen fortsætter under banneret

Ud over bedre løn ville det nok også hjælpe ganske gevaldigt, hvis statsministeren ville stoppe regeringens amokløb i retning af flere krav om mere og mere dokumentation og kontrol for kontrollens skyld. Alle de tiltag, vi ser i folkeskolen, har paralleller i alle andre sektorer. Der er i denne regerings tid, med støtte fra forskellige partier undervejs, udviklet et sandt helvede af bureaukrati for bureaukratiets egen skyld.

På skoleområdet er glæden og entusiasmen ved at blive afløst af stress og jag, når der barsles med flere krav om beskrivelser og dokumentation op ad vægge og ned ad stolper, som forvaltningen efterfølgende skal kontrollere, som så skal kontrolleres af det politiske udvalg, som så skal kontrolleres af byrådet, som så skal kontrolleres af undervisningsministeren, som så skal kontrolleres af regeringen.

Stop dog det vanvid.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ