Debat

Kontrol og atter kontrol

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Venstres landsmøde for nylig brugte statsministeren tid på at tale om, at staten nu vil til at påskønne de offentligt ansatte ved at indføre endnu mere Ny Løn af den individualiserede slags.

Mange grupper af offentligt ansatte understreger, at arbejdet - der som oftest er med og for mennesker - i særlig grad bygger på princippet »vi løfter i flok«. Derfor er der ikke brug for individualiseret løn efter uigennemsigtige kriterier. Det er derimod ordentlig løn efter bredt accepterede kriterier, der skal til.

Ud over bedre løn ville det nok også hjælpe ganske gevaldigt, hvis statsministeren ville stoppe regeringens amokløb i retning af flere krav om mere og mere dokumentation og kontrol for kontrollens skyld. Alle de tiltag, vi ser i folkeskolen, har paralleller i alle andre sektorer. Der er i denne regerings tid, med støtte fra forskellige partier undervejs, udviklet et sandt helvede af bureaukrati for bureaukratiets egen skyld.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

På skoleområdet er glæden og entusiasmen ved at blive afløst af stress og jag, når der barsles med flere krav om beskrivelser og dokumentation op ad vægge og ned ad stolper, som forvaltningen efterfølgende skal kontrollere, som så skal kontrolleres af det politiske udvalg, som så skal kontrolleres af byrådet, som så skal kontrolleres af undervisningsministeren, som så skal kontrolleres af regeringen.

Stop dog det vanvid.