Anmeldelse Motion/bevægelse
0   215

Bevægelsens poetik

- om den æstetiske dimension i bevægelse

Fakta<p>ISBN: 87-635-0501-0</p><br /><p>225 kroner, 265 sider</p><br /><p>Forlag: Museum Tusculanums Forlag - Telefon 3532 9135</p>

Denne antologi består af elleve artikler, der ud fra forskellige vinkler belyser den æstetiske dimension i bevægelsen, den kropslige erfaring og kommunikation. Det er der kommet en meget spændende bog ud af.

Artiklen fortsætter under banneret

Artiklerne tager meget forskellige afsæt, det kan være ud fra idrætslig praksis, observation af idrætslig praksis eller idrætspædagogisk forskning og tænkning.

I Helle Rønholts indlæg møder vi Mohammed, en dreng med et tavst kropssprog og ringe kommunikation. Mohammed og hans deltagelse i idrætstimerne beskrives og analyseres, og det kommer der en interessant og tankevækkende artikel ud af. Mia Herskind kommer med udgangspunkt i forskningsprojektet om kropslighed i daginstitutionen ind på Daniel Sterns teori om sammenhænge mellem bevægelse og følelse. Martin Lykkegård Mogensens artikel handler om kampen og kampens æstetik.

Bogen lever fint op til intentionerne om at gå nærmere ind på bevægelsens poetik ved at belyse de nuancerede betydninger, kroppen udtrykker gennem bevægelsen.

Stoffet giver indblik i aktuelle problemstillinger og refleksion over egen praksis. Det giver anledning til at løfte blikket fra konkret praksis til verbal som nonverbal oplevelse og indlevelse.

Målgruppen er selvfølgelig idrætslærere og idrætsstuderende, men bogen kan også anbefales til læsere, der interesserer sig for bevægelse og medmenneskelig kommunikation. Det er en meget poetisk bog, som varmt kan anbefales.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ