Anmeldelse

www.ebog.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På bogmessen i Forum er området med skolebogsmateriale mærkbart reduceret, men andre publikationsformer gør sig gældende. På stand 233 holdt ebog til. Et solidt baseret foretagende, som Dansk Biblioteks Center og InfoMediaHuset, Danmarks største online-artikelbase, står bag. Efter længere tids eksperimenteren har ebog fundet frem til en fleksibel, rummelig portal for den elektroniske bog. I samarbejde med en række forlag kan ebog nu tilbyde leje eller køb af 600 fagbogstitler, og der kommer stadig flere til. I nogle tilfælde findes bogen i både papir- og skærmudgave.

Hvad er ebogens fordele? Brugeren kan søge nøjagtig de dele af bogen ud, vedkommende har brug for. De kan så lejes i et nærmere aftalt tidsrum eller kopieres. De kan forsynes med brugerens egne noter, markeringer, kommentarer. Brugeren kan udarbejde sit eget kompendium og downloade det. Fra forlæggerside er fordelen ved ebog, at man sparer dyr lagerplads, udvider området for køb og anden betalt brug af bogen, sikrer den lang levetid. Den elektroniske bog kommer ikke på udsalg.

I et års tid har ebog arbejdet ihærdigt med alle sider af sagen, blandt andet det tekniske, juridiske og lanceringsmæssige aspekt. Både forlag og bruger har forskellige formater at vælge mellem, henholdsvis til publicering og til læsning. Nærmere oplysninger kan hentes på netadressen www.ebog.dk