Anmeldelse Madkundskab
0   258

Nikolaj

- drengen, der lærte at lave mad fra næsten hele verden

Fakta<p>Forfatter: Nikolaj Kirk og Andreas Bræstrup Kirstein</p><br /><p>199 kroner, 144 sider</p><br /><p>Forlag: Politikens Forlag</p>

"Nikolaj - drengen, der lærte at lave mad fra næsten hele verden" er en usædvanlig koge- og historiebog om mad og venskaber, der er beregnet som højtlæsning for børn fra seks-otte år og selvlæsning for de lidt større børn.

Artiklen fortsætter under banneret

Drengen Nikolaj opfinder en masse opskrifter på turen rundt i sin egen opgang, hvor han besøger en masse mennesker fra forskellige lande.

Nikolaj interesserer sig mere for mad end for at lege, og på sine besøg hos inderen Calcutta, amerikaneren Big Joe, afrikaneren Bongo, araberen Ali og kineseren Kong Fu ser han, hvor meget spændende mad man kan lave i sit eget køkken. Så Nikolaj opfinder en hel masse opskrifter. Det viser sig også, at naboen Sure Grethe slet ikke er så sur endda, hun trænger bare til venner.

Ud over de sjove historier og tegninger findes der en samling skønne opskrifter. Her kan nævnes njira, som er tynde, etiopiske pandekager, eller indiske chapatibrød, brændenældesuppe, kold, truttende tomatsuppe, apple cowboy-pie, kamel-fødselsdagsboller eller elefantens bankekød.

Bogen har nogle utroligt sjove helsidetegninger, og rundt omkring i teksten møder vi vignetter med elefanten Eiffel. Bogens papir egner sig ikke rigtig til køkkenarbejde; det er mere en gedigen oplæsningsbog, dog er opskrifterne korrekte og fremgangsmåden kort og klar.

Bogen er velegnet på skolebiblioteket til udlån, men også på hjemkundskabshylden; en flot gavebog.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.341 andre er allerede tilmeldt