Anmeldelse Fysik/kemi
0   333

Opfindelser

Fakta<p>Forfatter: Ole Bygbjerg</p><br /><p>ISBN: 87-02-04510-9</p><br /><p>123,75 kroner, 36 sider</p><br /><p>Serie: De små fagbøger</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Lynlåsen, dampmaskinen, telefonen og koppevaccinen er eksempler på de epokegørende opfindelser, som omtales i denne lille bog. Den kan læses fra 4. klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen er mere til den kulturhistoriske side end den naturvidenskabelige og tekniske. Det drejer sig om den geniale opfinder, tiden og situationen, hvorunder opfindelsen skete, og hvad den på længere sigt kom til at betyde.

Tag bilerne. Fra begyndelsen var de ingen succes, fordi man kun havde dampmaskiner som trækkraft, men med benzinmotorens opfindelse blev det snart ganske anderledes. Bilerne udvikledes rask, og i 1894 gennemførtes det første væddeløb med hastigheder på op mod 50 kilometer i timen.

I begyndelsen af det tyvende århundrede begyndte Henry Fords samlebånd at udspy biler i imponerende mængder og til priser, som mange flere end hidtil kunne betale. I dag sælges over 50 millioner nye biler om året.

Foruden Ford og bilerne kan vi læse om mange andre vellykkede opfindelser, men også om den umulige opfindelse, nemlig evighedsmaskinen.

Opsætningen er enkel og overskuelig og illustrationerne mest gamle arkivbilleder. Eleverne vil måske savne farver og dramatiske billeder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt