Anmeldelse Dansk
0   133

Danske forfatterskaber 1-4

Bind 1: Fra barok til romantik 1660-1870 / Bind 2: Fra naturalisme til socialrealisme 1870-1950 / Bind 3: Fra modernisme til postmodernisme 1950-1985 / Bind 4: Mellem tradition og ekspansion 1985-2005

Fakta<p>ISBN: 87-616-0908-0</p><br /><p>Hvert bind cirka 400 sider, 312,50 kroner per bind </p><br /><p>Website 50 kroner per bruger</p><br /><p>Serie: Danske forfatterskaber</p><br /><p>Forlag: Systime</p>

Hvis navnet Falkenstjerne vækker dårlige minder, må det være, fordi omstændighederne ved mødet med tidligere generationers standardtekstsamling har været pinsomme. Men hver tid har sine præferencer og fremstillingsformer, og dette firebindsværk er en fuldgod erstatning - eller supplement til, om man insisterer - for den kanoniske litteratur for gymnasiet. Tidligere ansås det ikke for god tone at præsentere folkeskolens elever for disse tekster, de skulle have nyhedens kraft intakt, til de kunne blive udlagt af en rigtig magister.

Artiklen fortsætter under banneret

Den tradition er for længst faldet, så hvorfor ikke plukke i denne mangfoldighed af gode tekster fra den danske litteratur - og måske også i forfatterportrætterne fra Kingo i bind 1 til Ursula Andkjær Olsen, der i bind 4 lukker udvalget af de par håndfulde tekster, hver af de repræsenterede har fået lov at tage med. At læse dem er ikke forfatterskabslæsning, men et realistisk alternativ, og giver læreren et overblik, før han eller hun går i gang med måske en helt syttende tekst af forfatteren.

Register, opslagsdel med fagudtryk, biografiske oplysninger, hjemmeside med flere oplysninger og arbejdsforslag. Lige efter bogen. Håndbogen. Som man vil vende tilbage til igen og igen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.242 andre er allerede tilmeldt