Anmeldelse

Danske forfatterskaber 1-4

Bind 1: Fra barok til romantik 1660-1870 / Bind 2: Fra naturalisme til socialrealisme 1870-1950 / Bind 3: Fra modernisme til postmodernisme 1950-1985 / Bind 4: Mellem tradition og ekspansion 1985-2005

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis navnet Falkenstjerne vækker dårlige minder, må det være, fordi omstændighederne ved mødet med tidligere generationers standardtekstsamling har været pinsomme. Men hver tid har sine præferencer og fremstillingsformer, og dette firebindsværk er en fuldgod erstatning - eller supplement til, om man insisterer - for den kanoniske litteratur for gymnasiet. Tidligere ansås det ikke for god tone at præsentere folkeskolens elever for disse tekster, de skulle have nyhedens kraft intakt, til de kunne blive udlagt af en rigtig magister.

Den tradition er for længst faldet, så hvorfor ikke plukke i denne mangfoldighed af gode tekster fra den danske litteratur - og måske også i forfatterportrætterne fra Kingo i bind 1 til Ursula Andkjær Olsen, der i bind 4 lukker udvalget af de par håndfulde tekster, hver af de repræsenterede har fået lov at tage med. At læse dem er ikke forfatterskabslæsning, men et realistisk alternativ, og giver læreren et overblik, før han eller hun går i gang med måske en helt syttende tekst af forfatteren.

Register, opslagsdel med fagudtryk, biografiske oplysninger, hjemmeside med flere oplysninger og arbejdsforslag. Lige efter bogen. Håndbogen. Som man vil vende tilbage til igen og igen.