Debat

Læreren har ansvaret

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsdifferentiering kræver elevdifferentierede rammer. Dansk Industri (DI) mangler også et opgør med den uanstændige og læreransvarsforflygtigende snak om det at lade eleverne tage ansvar for egen læring. Man kan lade, som om man giver eleverne ansvar for egen læring, men i virkeligheden magter ingen mindreårige - heller ikke de bedst begavede - at uddanne sig selv på så ekstremt voksne betingelser. Det er naturligvis altid helt og holdent lærerens fulde ansvar, hver gang han befinder sig i en undervisningssituation i et klasselokale. Hvad regeringen eller kommunerne end må opstille af krav, kan en lærer ikke undgå at påtage sig det fulde ansvar for sin egen undervisning. Han kan slet ikke lægge ansvaret over på eleverne.

Forkortet af redaktionen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler