Debat

Ren teori – ingen erfaring

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elever - navnlig i den obligatoriske skolealder - skal lære, ikke bestemme! Hvorfor hengiver journalister og politikere sig bestandigt til den vrangforestilling, at alle elever allerede kan og ved alt om demokrati og lignende, blot fordi enkelte elever kan citere deres forældre nogenlunde korrekt?

Hvordan kan politikerne, som dagligt ser og hører, hvor forskelligt deres folketingskolleger ser på samme sag, tro, at alle børn er ens? At de kan behandles som et råstof - en klump ler eller et stykke smedejern?

Lad dog dem, hvor i det mindste nogle har lidt erfaring og viden, og som prøver efter bedste evne at individualisere, passe deres arbejde.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ja, prøv endda undtagelsesvis at lytte lidt til dem.

Forkortet af redaktionen