Reform giver stress

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Center for Stress oplevede en markant stigning i antallet af henvendelser, da Folketinget vedtog den nye kommunalreform, som træder i kraft fra januar 2007.

Det skriver leder af centret, Thomas Milsted, i bogen »Stress - grib chancen for et bedre (arbejds)liv«:

»Noget af det, man lagde meget vægt på, var at skabe tryghed omkring ansættelsen. Det betød, at medarbejderne ikke skulle bekymre sig om at blive fyret i denne proces. Men det viste sig, at der var mange flere faktorer, som gav stress hos medarbejderne - og for nogen i sådan en grad, at de måtte i behandling hos psykologer. (...) de blev nervøse og stressede, fordi de ikke fik svar på deres spørgsmål og ønsker til fremtiden. Hvem skulle de fremover arbejde sammen med? Hvem ville de få som chef? Ville de få nye typer af arbejdsopgaver, og var de kompetente til at løse dem? Og noget af det mest stressende (...) Hvor mange kilometer ville de få til deres fremtidige arbejdsplads?«

hl@dlf.org