Anmeldelse Dansk
0   159

Tak for sidst

Fakta<p>Forfatter: Holger Jensen, Ulla Hjort Nielsen</p><br /><p>Varighed: 43 minutter </p><br /><p>Pris: 200 kroner</p><br /><p>Forlag: Det Danske Filminstitut</p>

Lis, uforfærdet, gæv og sej og med fletninger sat op som en rosenkrans, bor i en baggård på Nørrebro. Hun bliver, som mange børn på den tid, sendt til Jylland som feriebarn, og en ny og anderledes verden åbner sig for hende. "Tilfældigvis" skal plageånden Mads til samme by som Lis. Her møder de Anna, som bliver en vigtig person for dem begge .

Artiklen fortsætter under banneret

"Tak for sidst" er særdeles velegnet til undervisningen i 1.-4. klasse. Den berører universelle temaer som venskab, drilleri og det at stå ved sine handlinger. Herudover giver filmen et billede af, både hvordan det var at være barn i Danmark i 1950'erne, og hvordan samfundsstrukturen var.

Filmen kan ses i sin helhed eller i mindre bidder og kan bygge bro til bedsteforældres livsvilkår og opvækst. Filmen kan bruges i dansk, historie og i tværfaglige forløb.

"Tak for sidst" er oprindelig en stumfilm skabt af instruktøren Holger Jensen i 1950. Ulla Hjorth Nielsen har med pietetsfølelse genskabt filmen med dialog, atmosfærelyd og lydeffekter - samt underlægningsmusik af komponisten Anders Koppel - og hermed gjort den tilgængelig og brugbar til undervisningen nu mere end 50 år efter.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.513 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.504 andre er allerede tilmeldt