Anmeldelse

Tak for sidst

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lis, uforfærdet, gæv og sej og med fletninger sat op som en rosenkrans, bor i en baggård på Nørrebro. Hun bliver, som mange børn på den tid, sendt til Jylland som feriebarn, og en ny og anderledes verden åbner sig for hende. "Tilfældigvis" skal plageånden Mads til samme by som Lis. Her møder de Anna, som bliver en vigtig person for dem begge .

"Tak for sidst" er særdeles velegnet til undervisningen i 1.-4. klasse. Den berører universelle temaer som venskab, drilleri og det at stå ved sine handlinger. Herudover giver filmen et billede af, både hvordan det var at være barn i Danmark i 1950'erne, og hvordan samfundsstrukturen var.

Filmen kan ses i sin helhed eller i mindre bidder og kan bygge bro til bedsteforældres livsvilkår og opvækst. Filmen kan bruges i dansk, historie og i tværfaglige forløb.

"Tak for sidst" er oprindelig en stumfilm skabt af instruktøren Holger Jensen i 1950. Ulla Hjorth Nielsen har med pietetsfølelse genskabt filmen med dialog, atmosfærelyd og lydeffekter - samt underlægningsmusik af komponisten Anders Koppel - og hermed gjort den tilgængelig og brugbar til undervisningen nu mere end 50 år efter.

Powered by Labrador CMS