Anmeldelse Biologi
0   132

Havfisk og fiskeri

Fakta<p>Forfatter: Bent Muus og Jørgen G. Nielsen</p><br /><p>ISBN: 87-02-04995-3</p><br /><p>169 kroner, 338 sider</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Fiskeriet er i krise, og flere fiskearter står på tærsklen til udryddelse. Disse ytringer har på det sidste fyldt godt i både fjernsyn og aviser. I denne bog er man så ganske hævet over den nævnte problematik. Her handler det om alt, hvad der stadig er at finde i havene omkring Danmark. Udgangspunktet for bogen er den velkendte Nordsø, men den skulle ifølge forfatterne dække stort set hele Nordvesteuropa. I bogen startes der nedefra. Således handler det i første afsnit om, hvordan fisken er opbygget. Her fortælles blandt andet om finner, om form og svømning, ilt og ånding, lyd og hørelse samt om, hvor de enkelte fiskearter findes. Dernæst et afsnit med nøgler til de forskellige familier, således at man ad den vej kan finde frem til, hvilken fisk der er tale om. Her er også henvisninger til, hvor i bogen man kan finde en beskrivelse af fisken. Først derefter begynder selve beskrivelserne af de enkelte arter. For hver art findes et billede af fisken, et udbredelseskort samt naturligvis selve beskrivelsen. Beskrivelserne er hver især gode og grundige, og de ledsages alle af flotte illustrationer, som for de flestes vedkommende er de samme som i den tidligere udgave. Disse er dog suppleret med mere end hundrede nye tegninger af fisk, naturligvis med tilhørende beskrivelser. Bogen er en opslagsbog, som i direkte undervisningssammenhænge er ganske uinteressant. Dog bør en bog som denne efter min mening have fast hyldeplads rundt om på skolebibliotekerne, så interesserede hurtigt kan få oplysninger om enkelte fisk eller arter mere generelt.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.476 andre er allerede tilmeldt