Anmeldelse

Min religion

- verdens store religioner i børnehøjde

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overalt i verden har mennesket skabt religion. At religionerne er forskellige, har naturligvis mange årsager, men fælles er, at religionerne bearbejder og besvarer en række almene spørgsmål. Svarene på spørgsmålene findes i både dogmer og de ritualer, der præger såvel hverdag som fest.

Denne bog fortæller i ord og en mængde flotte billeder om de store verdensreligioner. I bogen lægges der i særlig grad vægt på, at det er børnene, der fortæller om deres religion og liv.

Der gives faktuelle oplysninger om religionernes oprindelse, udbredelse, trosindhold og fester. Børn, som er tilknyttet religionerne, fortæller om deres liv og fremtidsdrømme, og om hvad de for eksempel godt kan lide ved deres religion.

Bogen giver et godt og positivt indtryk af religionerne og lægger klart op til respekt for den enkeltes religion og opfattelse heraf.

Præsentationen af religionerne er naturligvis generaliseret. Bogen er lavet i samarbejde med Unicef og skrevet i England med henblik på udgivelse i hele verden. Generaliseringerne betyder, at der ikke findes decideret stof om religionerne i Danmark, men den danske udgave er tilføjet et forord af Naser Khader.

Bogen kan anbefales. Dejligt stort format, flotte billeder, gode og saglige informationer med en fin og positiv beretning om, at religion også er børnenes som et stort aktiv i deres liv og opdragelse. Kan læses fra mellemtrinnet og fortælles for de yngste.