Anmeldelse Kristendomskundskab
0   155

Min religion

- verdens store religioner i børnehøjde

Fakta<p>Forfatter: Laura Buller</p><br /><p>ISBN: 87-562-9602-9</p><br /><p>Oversætter: Mikael Rothstein</p><br /><p>229,50 kroner, 80 sider</p><br /><p>Forlag: Carlsen</p>

Overalt i verden har mennesket skabt religion. At religionerne er forskellige, har naturligvis mange årsager, men fælles er, at religionerne bearbejder og besvarer en række almene spørgsmål. Svarene på spørgsmålene findes i både dogmer og de ritualer, der præger såvel hverdag som fest.

Artiklen fortsætter under banneret

Denne bog fortæller i ord og en mængde flotte billeder om de store verdensreligioner. I bogen lægges der i særlig grad vægt på, at det er børnene, der fortæller om deres religion og liv.

Der gives faktuelle oplysninger om religionernes oprindelse, udbredelse, trosindhold og fester. Børn, som er tilknyttet religionerne, fortæller om deres liv og fremtidsdrømme, og om hvad de for eksempel godt kan lide ved deres religion.

Bogen giver et godt og positivt indtryk af religionerne og lægger klart op til respekt for den enkeltes religion og opfattelse heraf.

Præsentationen af religionerne er naturligvis generaliseret. Bogen er lavet i samarbejde med Unicef og skrevet i England med henblik på udgivelse i hele verden. Generaliseringerne betyder, at der ikke findes decideret stof om religionerne i Danmark, men den danske udgave er tilføjet et forord af Naser Khader.

Bogen kan anbefales. Dejligt stort format, flotte billeder, gode og saglige informationer med en fin og positiv beretning om, at religion også er børnenes som et stort aktiv i deres liv og opdragelse. Kan læses fra mellemtrinnet og fortælles for de yngste.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
992 andre er allerede tilmeldt