Anmeldelse Pædagogik
0   131

Tiden med en teenager

Fakta<p>Forfatter: Mette-Marie Davidsen</p><br /><p>ISBN: 87-11-26729--1</p><br /><p>199 kroner, 251 sider</p><br /><p>Forlag: Aschehoug</p>

Bogen indeholder en gennemgang af den fysiske og psykiske udvikling i teenageårene og et portræt af teenagegenerationen lige nu. De unge er pionerer på mange måder, fordi forældrene og lærerne ikke kan bruge egne erfaringer til så meget, når de skal vejlede om fremtiden.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er også kapitler om den normale og unormale udvikling, om at være ung i en alkohol- og stoftid, om ungdomskriminalitet, om netgenerationen, 9. klasse og hvad så?, om venner og kærester, fritid og arbejde.

Der refereres til de nyeste forskningsresultater, og de kendte ungdomseksperter interviewes. Her siger Birgitte Simonsen, at "det klassiske teenageoprør er aflyst, for vi har i forhold til andre lande en enorm tolerance over for, at unge begynder deres voksenliv meget tidligt".

Lærere, der har haft store elever i mange år, kan måske ikke lære så meget nyt, men bogen er god at henvise til, hvis forældre beder om litteratur. Alle kapitler har også masser af link, som man kan søge på.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ