Anmeldelse

Tiden med en teenager

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen indeholder en gennemgang af den fysiske og psykiske udvikling i teenageårene og et portræt af teenagegenerationen lige nu. De unge er pionerer på mange måder, fordi forældrene og lærerne ikke kan bruge egne erfaringer til så meget, når de skal vejlede om fremtiden.

Der er også kapitler om den normale og unormale udvikling, om at være ung i en alkohol- og stoftid, om ungdomskriminalitet, om netgenerationen, 9. klasse og hvad så?, om venner og kærester, fritid og arbejde.

Der refereres til de nyeste forskningsresultater, og de kendte ungdomseksperter interviewes. Her siger Birgitte Simonsen, at "det klassiske teenageoprør er aflyst, for vi har i forhold til andre lande en enorm tolerance over for, at unge begynder deres voksenliv meget tidligt".

Lærere, der har haft store elever i mange år, kan måske ikke lære så meget nyt, men bogen er god at henvise til, hvis forældre beder om litteratur. Alle kapitler har også masser af link, som man kan søge på.