Anmeldelse Fysik/kemi
0   331

Jordvarme / Atomkraft / Energi fra biomasse / Fossile brændstoffer / Vindkraft / Vandkraft / Solenergi

Fakta<p>Forfatter: Neil Morris</p><br /><p>ISBN: 87-627-0868-6 / 87-627-0848-1 / 87-627-0856-2 / 87-627-0839-2 / 87-627-0843-0 / 87-627-0869-4 / 87-627-0850-3</p><br /><p>Oversætter: Hans Chr. Dahlerup Koch og Grethe Teglbjærg</p><br /><p>32 sider, 196 kroner / 48 sider, 218 kroner</p><br /><p>Serie: Energiens kilder</p><br /><p>Forlag: Forlaget Flachs</p>

Det er alment kendt, at der på verdensplan bruges mere og mere energi, hvilket allerede nu giver alvorlige problemer både miljø- og resursemæssigt. Derfor forskes der i øjeblikket rundt om i verden i alternative energikilder for på sigt i væsentlig grad at kunne supplere de fossile brændstoffer, der på et eller andet tidspunkt vil slippe op. I denne lille serie af bøger stilles der skarpt på flere forskellige energikilder, lige fra den mindre kendte biomasseenergi og til de traditionelle fossile brændstoffer. Serien i sin helhed giver læseren et rigtig godt overblik over nogle forskellige energityper, således at man bliver bedre rustet til på et tidspunkt selv at tage stilling.

Artiklen fortsætter under banneret

Overordnet er bøgerne ens bygget op. Der startes helt grundlæggende med en god forklaring på, hvad det egentlig er, den enkelte bog handler om. Derefter gås videre med en forklaring på anvendelsen af den enkelte energikilde for til sidst at slutte med et par afsnit om fordele og ulemper samt om fremtidens tendenser inden for det pågældende område. Bagest findes ordliste og henvisninger til supplerende litteratur og internetsider. Teksten i bøgerne virker ganske velgennemarbejdet i forbindelse med den danske oversættelse. Alligevel er man, efter at have læst dem, ikke et øjeblik i tvivl om bøgernes udenlandske oprindelse. Heldigvis er Danmark med, når det handler om vindenergi, som vi jo så absolut er førende inden for. Teksten ledsages overalt af en mængde rigtig gode billeder og illustrationer, som gør siderne ganske overskuelige at gå til.

Alt i alt nogle rigtig gode bøger, der fint kan bruges som supplement til undervisningen om energi i de større klasser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.466 andre er allerede tilmeldt