Anmeldelse

Jordvarme / Atomkraft / Energi fra biomasse / Fossile brændstoffer / Vindkraft / Vandkraft / Solenergi

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er alment kendt, at der på verdensplan bruges mere og mere energi, hvilket allerede nu giver alvorlige problemer både miljø- og resursemæssigt. Derfor forskes der i øjeblikket rundt om i verden i alternative energikilder for på sigt i væsentlig grad at kunne supplere de fossile brændstoffer, der på et eller andet tidspunkt vil slippe op. I denne lille serie af bøger stilles der skarpt på flere forskellige energikilder, lige fra den mindre kendte biomasseenergi og til de traditionelle fossile brændstoffer. Serien i sin helhed giver læseren et rigtig godt overblik over nogle forskellige energityper, således at man bliver bedre rustet til på et tidspunkt selv at tage stilling.

Overordnet er bøgerne ens bygget op. Der startes helt grundlæggende med en god forklaring på, hvad det egentlig er, den enkelte bog handler om. Derefter gås videre med en forklaring på anvendelsen af den enkelte energikilde for til sidst at slutte med et par afsnit om fordele og ulemper samt om fremtidens tendenser inden for det pågældende område. Bagest findes ordliste og henvisninger til supplerende litteratur og internetsider. Teksten i bøgerne virker ganske velgennemarbejdet i forbindelse med den danske oversættelse. Alligevel er man, efter at have læst dem, ikke et øjeblik i tvivl om bøgernes udenlandske oprindelse. Heldigvis er Danmark med, når det handler om vindenergi, som vi jo så absolut er førende inden for. Teksten ledsages overalt af en mængde rigtig gode billeder og illustrationer, som gør siderne ganske overskuelige at gå til.

Alt i alt nogle rigtig gode bøger, der fint kan bruges som supplement til undervisningen om energi i de større klasser.