Anmeldelse

Familieøkonomispillet 2006/2007

- elektronisk udgave

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Familieøkonomispillet" fører deltagerne gennem nogle af livets mange økonomiske situationer. Det er situationer, hvor man skal træffe et valg, for eksempel vedrørende ægtestand, boligform, uddannelse eller arbejde. I tilknytning til disse valg opstår der behov for at mestre forskellige færdigheder som at beregne skat og fradrag, optage lån, købe bolig med videre, hvorefter der lægges budget for et år.

Nu gennemspilles et år fra januar til december. Dette foregår ved, at man vælger de forskellige måneders sider og foretager de økonomiske dispositioner, der fremgår af siderne. Visse økonomiske hændelser forekommer hver måned, mens andre er variable. Når året er gennemspillet, foretages den endelige skatteberegning, og regnskabet gøres op.

Spillet er selvinstruerende, og deltagerne kan arbejde i eget tempo. Lederen bør dog fungere som konsulent og bank, i tilfælde af at en gruppe skal optage lån.

"Familieøkonomispillet" er meget enkelt at gå til og virker meget inspirerende på eleverne. Man trækker her på spillelysten hos eleverne.

Man kommer hele vejen rundt i det økonomiske spektrum for en familie, og eleverne får en rigtig god indsigt i dette ofte svære emne på en pædagogisk veltilrettelagt måde.

Jeg kan varmt anbefale spillet til samfundsfag og til et tværfagligt emne mellem samfundsfag, matematik og dansk.