Anmeldelse

Pixeline i bogstavjunglen - Dansk 2 / Pixeline goes to London - Engelsk 2

Lær mere om at læse og skrive / Lær mere engelsk på begynderniveau

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I disse to nye "Pixeline"-spil henvender man sig igen til de mindste klasser.

I "Pixeline i bogstavjunglen" er spillets historie, at Pixeline og Bruce er nødlandet i junglen, hvor de møder Alfabeticus: Han er kommet til at slippe sine alfabetdyr ud i junglen og har brug for hjælp til at samle dem sammen igen til sin alfabetbog.

I "Pixeline goes to London" er Pixeline taget til London for at hjælpe Inspector Scotty med at fange tyve og skal derfor samle fem spor.

I begge spil er der igen tre sværhedsgrader af opgaver, som skal løses, og også i disse spil er der mulighed for at indbygge forældrekontrol og herunder indstille forskellige variabler.

Grafikken er både enkel og sjov, og man har valgt farver, som de mindre børn godt kan lide. De falder givetvis for figurerne og de finurlige stemmer, som de er indtalt med.

Jeg tror dog, at glæden vil være kort. De fleste børn bliver hurtigt trætte af at løse opgaver, som er yderst abstrakte, og som slet ikke har nogen funktion i forhold til sammenhængen. Det er således svært at se, hvad en bestemt datidsform i "Pixeline i bogstavjunglen" har at gøre med historiens alfabetdyr. "Pixeline goes to London" kører med dansk tale, når det gælder historiens forløb. Engelsk kommer kun ind som enkeltord og sætninger, som skal forstås, og idet der nævnes kendte steder i London. I forhold til undervisning i engelsk er der ikke ret meget at hente i spillet, som kan virke relevant for målgruppen.

Jeg kan således kun anbefale disse spil, hvis eleverne skal lære at spille bestemte typer spil på computeren.