Anmeldelse Dansk
0   189

Pixeline i bogstavjunglen - Dansk 2 / Pixeline goes to London - Engelsk 2

Lær mere om at læse og skrive / Lær mere engelsk på begynderniveau

Fakta<p>149 kroner</p><br /><p>Serie: Pixeline Skolehjælp</p><br /><p>Forlag: K.E. Media / K.E. Media</p><br /><p>149 kroner</p><br /><p>Serie: Pixeline Skolehjælp</p>

I disse to nye "Pixeline"-spil henvender man sig igen til de mindste klasser.

Artiklen fortsætter under banneret

I "Pixeline i bogstavjunglen" er spillets historie, at Pixeline og Bruce er nødlandet i junglen, hvor de møder Alfabeticus: Han er kommet til at slippe sine alfabetdyr ud i junglen og har brug for hjælp til at samle dem sammen igen til sin alfabetbog.

I "Pixeline goes to London" er Pixeline taget til London for at hjælpe Inspector Scotty med at fange tyve og skal derfor samle fem spor.

I begge spil er der igen tre sværhedsgrader af opgaver, som skal løses, og også i disse spil er der mulighed for at indbygge forældrekontrol og herunder indstille forskellige variabler.

Grafikken er både enkel og sjov, og man har valgt farver, som de mindre børn godt kan lide. De falder givetvis for figurerne og de finurlige stemmer, som de er indtalt med.

Jeg tror dog, at glæden vil være kort. De fleste børn bliver hurtigt trætte af at løse opgaver, som er yderst abstrakte, og som slet ikke har nogen funktion i forhold til sammenhængen. Det er således svært at se, hvad en bestemt datidsform i "Pixeline i bogstavjunglen" har at gøre med historiens alfabetdyr. "Pixeline goes to London" kører med dansk tale, når det gælder historiens forløb. Engelsk kommer kun ind som enkeltord og sætninger, som skal forstås, og idet der nævnes kendte steder i London. I forhold til undervisning i engelsk er der ikke ret meget at hente i spillet, som kan virke relevant for målgruppen.

Jeg kan således kun anbefale disse spil, hvis eleverne skal lære at spille bestemte typer spil på computeren.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.242 andre er allerede tilmeldt

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.607 andre er allerede tilmeldt