Anmeldelse

Skoleduel

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved første øjekast tiltrækker dette materiale om energi sig ikke speciel opmærksomhed, men det viser sig snart at være en fantasifuld pakke, som sjællandske elværker har ladet udarbejde til 7.-klasserne. Pakken består af hjemmeside, elevhæfte og lærervejledning.

Energibegrebet belyses bredt ud fra en række faglige synsvinkler, men især finder vi spændende ideer om, hvorledes man kan tilrettelægge undervisningen i de forskellige fag.

Målet er, at eleverne på grundlag af en bred, tværfaglig indsigt lærer at anvende energi på en fornuftig måde.

Der lægges op til tre undervisningsforløb: Først et længerevarende temaforløb, hvor faglige aspekter som energiformer, energi og samfund og energiforbrug beskrives i elevhæftets tekster og ikke mindst på en indholdsrig hjemmeside med videnscenter, opgaver og en stribe link. Desværre præges det faktuelle af usikkerhed og unøjagtigheder. Arbejdsformerne går lige fra læsning af bøger og søgning på internet til forskellige målinger, drama og diskussioner.

I næste undervisningsforløb leveres stof og ideer til en temauge, hvor eleverne skal lade fantasien råde og komme med bud på en fremtidsvision om skolen år 2026. Elevhæftet støtter med overvejelser i forbindelse med udarbejdelse af arbejdsplanen og den afsluttende præsentation, som for eksempel kan være en fortælling, en avis eller et tv-program.

Endelig er der energiduellen, hvor elever fra tilmeldte skoler konkurrerer på viden og besparelsesresultater. De kan hele tiden følge stillingen i konkurrencen på hjemmesiden www.skoleduel.dk