Anmeldelse

Henry Heerup / Fra runer til skærmtekst / Fortæl, fortæl! / Benny Andersen

En kunstner med nissehue / En forfatter med sprogøre

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er fire bøger til faglig læsning samt en lærervejledning. Bøgerne er beregnet til elever sidst i 2. klasse.

I "Fortæl, fortæl!" er emnet selve det at fortælle samt vandrehistorier og sagn.

"Fra runer til skærmtekst" handler om den skriftlige kommunikationsform. Med udgangspunkt i Jellingestenene lægges der en linje op til i dag.

"Henry Heerup - En kunstner med nissehue" er flot illustreret med Heerups egne værker og fotografier af hans arbejdsplads i haven. I bogen fortælles om hans barndom og ungdom og om hans arbejde som kunstner.

"Benny Andersen - En forfatter med sprogøre" handler om det at være forfatter. Der fortælles om hans barndom, og der gives eksempler fra hans forfatterskab og samling af børnerim. Der lægges vægt på hans leg med sproget.

I lærervejledningen fortælles, hvordan arbejdet med disse fagbøger kan foregå. Her lægges vægten på at introducere eleverne til projektarbejdsformen. Fire storylineforløb gennemgås, hvori arbejdet med ovennævnte fagbøger indgår.

Elevernes bøger virker indbydende. De er godt trykt og har et fint billedmateriale. Der er illustrationer på hvert opslag. Lærervejledningen har det samme flotte layout. Forslagene til organisering af projektarbejdet med udgangspunkt i storylinemetoden er gode og lige til at gå til. Materialet anbefales til målgrupperne.