Anmeldelse Musik
0   158

Brinchs bedste

Fakta<p>Forfatter: Klaus Brinch</p><br /><p>ISBN: 87-7612-180-1</p><br /><p>Illustrator: Ib Holst-Hansen</p><br /><p>200 kroner, 101 sider</p><br /><p>Forlag: Dansk Sang</p>

Der er nogle umiskendelige kendetegn ved Klaus Brinchs melodier, som han nu har leveret til skolefolket og andre igennem en lille menneskealder. Forstørrede og formindskede tre- og firklange, et væld af store septimer og forudhold. Hos Brinch bliver en kvintskridtssekvens til smoothies for øregangene, og musiklæreren får lejlighed til at brillere med lækre akkorder, der støtter melodien, samtidig med at nogle af stemmerne kører deres eget løb. Det betaler sig virkelig at lære klaversatserne, så de sidder.

Artiklen fortsætter under banneret

Versene er ferme og sjove, og illustrationerne - som han dog ikke selv har lavet - understøtter sangene fint. Et par af hans kolleger har påtaget sig at lave vokal- og instrumentalstemmer for blandt andet klokkespil, blokfløjte, elbas og xylofon. Det er fortrinligt arbejde og vil klinge fint i klasseundervisningen eller på valgholdet.

Både elev- og lærerdelen er samlet i en bog. Det virker lidt uøkonomisk, hvis eleverne alligevel kun skal bruge de første 36 sider.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
692 andre er allerede tilmeldt