Anmeldelse Samfundsfag
0   162

www.kaffestudiet.dk

Fakta<p>Forlag: Dansk Kaffeinformation</p>

En kop kaffe på café i dag er ikke bare en kop kaffe. Der er som bekendt et utal af kaffetyper og et utal af måder at tilberede kaffen på. Man bør derfor brygge sig en god kop kaffe, før man giver sig i kast med dette materiale. Som med så mange andre netbaserede materialer skal man nemlig zappe rundt for at få et klart overblik over materialets brugbarhed i undervisningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet er tilpasset 5.-8. klassetrin. Lærermodulet giver anvisninger på arbejdsforslag og printbare opgaver. Derudover er der en undervisningsfilm på 17 minutter, der viser dyrkning og pleje af kaffebønnerne.

Forlaget Dansk Kaffeinformation, som har udsendt dette netbaserede materiale, har jeg aldrig hørt om tidligere. Men man skal bestemt ikke betragte det som en skjult reklame for kaffeproducenter, men som en ganske sober gennemgang af kaffens historie, geografi og betydning.

På et enkelt punkt kæmper materialet dog for kaffens berettigelse, nemlig i forbindelse med sundhed, sygdom og helbred. Ifølge materialet er kaffe bestemt ikke usundt og voldsomt vanddrivende, men alt med måde.

Under gennemgangen af materialet lurede Ludvig Holberg i mit baghoved, og heldigvis er han nævnt. I "Barselsstuen" fra 1723 skriver han om kaffens fortræffeligheder: "Hvis der ingen anden nytte er ved the og kaffe, så er der dog denne, at drukkenskab, som før forekom alle vegne, derved er kommet temmelig megen af brug. Nu kan vore hustruer og døtre gøre 10 visitter på en eftermiddag og alligevel komme ganske ædruelige hjem. Det var aldrig sket i gamle dage ...".

Materialet er glimrende, derfor tak for kaffe!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.382 andre er allerede tilmeldt