For 25 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Resolution efter fire dages kongres

Danmarks Lærerforenings kongres forsamlet til møde den 10.-13. november 1981 vender sig fortsat skarpt imod de påtænkte besparelser på folkeskoleområdet. På nuværende tidspunkt har allerede gennemførte besparelser medført mærkbare forringelser.

Kongressen må endnu en gang påpege de alvorlige konsekvenser, fortsatte nedskæringer vil få i form af forringet undervisning og dårligere arbejdsforhold for både elever og lærere. Dette medfører, at især de svageste elever rammes, men også at niveauet i folkeskolen generelt sænkes. Yderligere er resultatet, at lærerarbejdsløsheden øges.

Danmarks Lærerforening henstiller til regering og folketing, at nedskæringspolitikken på folkeskoleområdet standses, at udviklingen vendes til gavn for elever, forældre, lærere og samfundet som helhed.

Folkeskolen nummer 47, november 1981