For 50 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Håbløs skolepolitisk situation

Når hovedstyrelsen for Danmarks Lærerforening nu foreslår nedsættelse af en skolekommission, skyldes det, at den skolepolitiske situation er blevet håbløs.

Askov-forslaget påfører byskolen mod dens ønske den syvårige udelte skole som et diktat med et 8. skoleår frit svævende i luften, og Venstres forslag om en seksårig udelt skole, det 7. år som en slags blindtarm og det 8. skoleår skubbet ud i en helt ubestemt fremtid er et i hast fremstillet makværk, som ingen ansvarlig skolemand kan gå ind for.

Det er efter mange nøje overvejelser og efter grundige drøftelser, at hovedstyrelsen har stillet forslag om en kommission. En sådan skulle kunne blive hurtigt arbejdende, da argumenter for og imod udelt skole, som undervisningsminister Bomholt i sin tid udtalte, er ført tilbundsgående, og det er jo ikke regeringens midterlinjeforslag, der er grundlaget for arbejdet i trepartiudvalget af socialdemokrater, venstre-folk og radikale.

Det er uheldigt, at en skolelov kommer til verden som et politisk hastværksarbejde, forberedt i et fortroligt politisk udvalg uden medvirken af de ansvarlige lærerorganisationer.

Folkeskolen nummer 45, november 1956

Powered by Labrador CMS