Debat

De små og store synger

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kim Larsen var også med i 17. udgave af Højskolesangbogen med sangene 495 »Når jeg står ved min maskine«, 500 »Vi er dem de andre ikke må lege med« og 506 »Når nu min verden bli'r kold og forladt«. I 18. udgave er »Når nu min verden« blevet til nummer 139, mens de to andre er byttet med 137 »Masser af succes«, 138 »Om lidt bli'r her stille, om lidt er det forbi« og 140 »De kom flyvende med storken«.

17. udgave kostede fra 1989 til 2006 154 kroner, så kan man altså ikke sige, at 188 kroner er dyrt nu!

Skal man købe nye sæt? Ja, til forældremøder og translokationer, men ellers er der rigeligt med gode skolesangbøger, der har stof, der passer bedre for børnenes alder. Det glæder mig at høre, at der synges mere på skolerne, og at man flere steder har genindført fælles morgensang. Da jeg var musikrepræsentant på min skole for mange år siden, appellerede jeg på skoleårets første dag til kollegerne om at synge noget mere med børnene, for eksempel i begyndelsen af dansk- og historietimerne. Det behøver ikke at tage mere end to minutter.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Forkortet af redaktionen