Debat

Skolen for de fleste

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF's kongres advarer i en resolution om, at hvis den igangsatte udvikling fortsætter, risikerer vi, at folkeskolen ophører med at være skolen for det store flertal. Men folkeskolen har jo længe ikke været for det store flertal, medmindre man synes, at det, at bogligt svage og stærke er samlet til en deraf følgende stærkt hæmmet faglig undervisning i samme klasselokale, er nok til at kalde folkeskolen for skolen for de fleste. Begge elevkategorier møder jo hver dag i skolen til endnu en dag med øvelser i at acceptere hinandens selskab i social fordragelighed og gode demokratiske samværsformer. Alt sammen noget, man bestemt ikke skal kimse af.

Frem for en skole som den nuværende kunne en fælles folkeskole vel også godt være en skole, hvor børn med forskellige evner og forudsætninger blev undervist hver for sig, så alle kunne få udnyttet deres evner maksimalt. Så ville det ikke blot være en tom talemåde til nedfældning i formelle resolutioner at betegne folkeskolen som en skole for de fleste.

Forkortet af redaktionen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler