Anmeldelse Kristendomskundskab
0   178

Koranen

Fakta<p>ISBN: 87-91393-95-7</p><br /><p>Oversætter: Ellen Wulff</p><br /><p>399 kroner, 544 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Vandkunsten</p>

Koranen er islams hellige skrift, og selv om islam manifesterer sig på mange forskellige måder, har de alle Skriften tilfælles, som består af de ord, Muhammed reciterede for sine landsmænd i Mekka og Medina i de første årtier af det 7. århundrede efter vor tidsregning. Ordene betragtes af muslimer som ukrænkelig sandhed og består af 114 suraer eller kapitler, som er opdelt i vers fra det korteste til det længste. Det er Guds ord reciteret på arabisk fra det himmelske skrift.

Artiklen fortsætter under banneret

Udgivelsen af Koranen er en skelsættende begivenhed, da det er en ny, uforkortet oversættelse af den arabiske grundtekst til nutidsdansk, som har været savnet i mange år. Den nye oversættelse er forsynet med et omfattende register, der, sammen med bogens funktionelle skandinaviske typografi, skal gøre udgivelsen til et redskab for undervisere, islamstuderende, danske muslimer og politisk, kulturelt og religiøst interesserede fra alle lejre. Oversætteren har valgt at lade teksten tale for sig selv og har givet afkald på tyngende parenteser og noter. Koranen bærer præg af den mundtlighed, hvori den oprindelig blev fremført. Der er sans for det dramatiske med retoriske spørgsmål og afbrudte sætninger, hvis tvetydigheder blev en­tydige ved hjælp af kropssprog. Selv om der er gjort meget for at gøre teksten læsevenlig og op­slagsvenlig, er det bestemt ikke en bog, man kan begynde at læse i uden forudsætninger. Det er der for mange specielle ord og vendinger til. Så hvis bogen skal stå på lærerbiblioteket, kræ­ver det, at læseren har et omfattende for­hånds­kend­skab til islam, inden han begynder at læse i den.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.004 andre er allerede tilmeldt